Reguliere Excursies

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!

 

 

 

 

 


Coronavirus

In verband met de Coronacrisis zijn alle excursies tot 1 juni geannuleerd. Op 1 juni zijn we voorzichtig weer met excursies beginnen. We hebben daartoe een Corona protocol opgezet conform het Coronaprotocol van de Nederlandse Museumstichting. De belangrijkste punten staan hieronder:

  • Maximaal 10 personen per groep (exclusief de gids)
  • Vooraf boeken verplicht. De boeking uitprinten of op smartphone of tablet meenemen. Moet goed leesbaar zijn op 1.5 meter
  • Aanmelden en betalen op de parkeerplaats is NIET mogelijk. Op enkele folders en onze flyers staat dat dit wel mogelijk is maar in verband met Corona zijn wij helaas verplicht dit terug te draaien zolang de Coronamaatregelen nog gelden.
  • Mensen met verkoudheidsklachten, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden a.u.b. niet boeken
  • De 1.5 meter regel wordt strikt toegepast.
  • Mondkapjes: Op dit moment is er geen plicht tot het dragen van een mondkapje. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid kan dit veranderen. Uiteraard staat het de bezoeker vrij om zelf voor een mondkapje te zorgen en deze te dragen.
  • Voor het bezoeken van de mijn zijn geen bijzondere beschermingsmiddelen nodig, de bezoekersgang is goed toegankelijk. Vanuit de bezoekersgang is er een kleine extraatje, een schacht die van onder bekeken kan worden. Om deze schacht te kunnen bezoeken, moet een klein stukje gekropen worden. Dit kan alleen als de bezoekers zelf handschoenen meenemen. Bezoekers die geen handschoenen mee genomen hebben, blijven dan even in de bezoekersgang wachten voor de excursie vervolgd wordt.
  • Het gebruik van het eetcafe of het tankstation voor een drankje en toiletbezoek is alleen mogelijk binnen de regels van die locaties
  • Helaas zijn wij ook genoodzaakt een tijdelijke prijsverhoging van 2 euro per persoon door te voeren. De groepen zijn kleiner en een groot deel van het jaar hebben we niet kunnen werken en zijn andere activiteiten geannuleerd. Om toch uit de kosten van het exploiteren van de vuursteenmijn te komen, is deze tijdelijke prijsverhoging helaas noodzakelijk. Op sommige flyers en folders staat nog de oude prijs vermeld, hier komt de Coronaopslag nog bij. Wij zijn voornemens deze tijdelijke prijsverhoging terug te draaien zodra de Coronacrisis voorbij is.
  • Afhankelijk van de gebeurtenissen en de omstandigheden, kunnen de regels aangescherpt of versoepeld worden. Houdt daarvoor onze website en facebook pagina in de gaten.

Mensen die al tickets gekocht hebben maar niet deel kunnen nemen aan de excursie, kunnen het ticket ook op een andere datum (woensdagavond of zaterdagmiddag) gebruiken. Gelieve dan een emailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u uw ticket op een andere dag in wilt zetten. Als u uw geld terug gestort wil hebben, kunt u daarvoor contact opnemen met Visit-Zuid-Limburg.


Reguliere Excursies

 


 

Ook in 2020 zal de vuursteenmijn weer geopend zijn. Onderstaand treft u de data voor 2020 aan. Omdat door de Coronacrisis de groepen verkleind zijn en de vuursteenmijn maar een enkele groep per keer aan kan, zijn extra excursietijden toegevoegd. Voor de exacte tijden, zie onderstaande tabel.

Maand Dag  Weekdag Starttijd
Juni 10 Woensdag 19 uur
Juni 13 Zaterdag 14 uur
Juni 17 Woensdag 19 uur
Juni 27 Zaterdag 14 uur
Juli 1
Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 4 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 8 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 11 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 15 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 18 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 22 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 25 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Juli 29 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 1 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 5 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 8 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 12 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 15 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 19 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 22 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 26 Woensdag 10 uur
14 uur
19 uur
Augustus 29 Zaterdag 10 uur
14 uur
19 uur
September 2 Woensdag 19 uur
September 5 Zaterdag 14 uur
September 9 Woensdag 19 uur
September 12 Zaterdag 14 uur
September 19 Zaterdag 14 uur
September 26 Zaterdag 14 uur
September 30 Woensdag 19 uur

Boek hier uw tickets


Zijn er zaken waarmee ik rekening moet houden?

De excursies beginnen vanaf de grote gratis parkeerplaats tegenover Eetcafé "Riekelt" in Rijckholt, Rijksweg 184, 6247 AN Rijckholt. Hier is voldoende gratis parkeergelegenheid.

U kunt NIET bij de gids contant betalen. U dient vooraf te boeken, aansluiten bij de excursie is niet mogelijk.

Gezien de gids nog een controle moet uitvoeren van de reserveringen, verzoeken wij u vriendelijk om minimaal 15 tot 20 minuten van tevoren aanwezig te zijn op het startpunt.

De excursie bestaat uit een 2 tot 2,5 uur durende wandeling waarvoor goede wandelschoenen en wandelkleding nodig zijn. Voor het bezoek aan de vuursteenmijnen zijn geen speciale zaken nodig. Er is voldoende verlichting en er wordt niet geklommen of gekropen. 

Deelnemers aan de excursie dienen goed ter been te zijn, de excursie is niet geschikt voor minder valide deelnemers. Kinderen zijn zeer welkom.
De mijn heeft een constante temperatuur van 11 graden, ook in de zomer is het dus noodzakelijk om een trui of pullover mee te nemen voor het ondergrondse deel van de excursie. 
De excursie gaat altijd door, ook als het regent. Alleen bij onweer en ander gevaarlijk weer wordt de excursie afgelast.
Honden zijn alleen toelaatbaar, mits aaangelijnd en onder controle

 


 

De vuursteenmijn op Tripadvisor. Schrijf hier uw review.