Home

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!


Excursieprogramma zomer 2020

Om ondanks de Corona toch excursies te kunnen verzorgen, heeft het gidsenteam van de vuursteenmijn besloten in de maanden juli en augustus iedere woensdag en iedere zaterdag meerdere excursies naar de vuursteenmijn te verzorgen. Iedere woensdag en zaterdag om 10 uur in de ochtend, om 14 uur in de middag en om 19 uur in de avond wordt een excursie gehouden voor maximaal 10 personen. Als er meer aanmeldingen zijn, kan een tweede groep separaat lopen. Dat is het maximum dat we kunnen conform ons goedgekeurde Corona protocol.
We verzamelen een kwartier voor vertrek op de parkeerplaats bij cafe Riekelt in Rijckholt, Rijksweg 186, 6247 AN Rijckholt.
De excursie is kindvriendelijk. Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan.
De excursie bestaat uit een 2 uur durende wandeling met een gids door het bos met ondergronds bezoek aan de prehistorische vuursteenmijn.
Alleen vooraf geboekte bezoekers worden toegelaten, ter plaatse aansluiten is in verband met de Corona niet mogelijk.
Zie voor een volledige beschrijving van de excursie, op deze website onder het menu "Bezoeken" bij de "Reguliere excursie".

Klik hier om direct tickets te boeken voor een excursie naar de prehistorische vuursteenmijn .


Home

De Stichting Ir. D.C. van Schaïk beheert, samen met Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven de prehistorische vuursteenmijnen in Rijckholt.

Doelstelling:

De doelstelling van de stichting en de werkgroep is het beheren van onderaardse groeven in Nederlands en Belgisch Mergelland om de aanwezige geologische, historische en biologische waarden te behouden en deze groeven voor onderzoek en (educatieve) bezoeken open te stellen.
De Stichting Ir. D.C. van Schaïk maakt deel uit van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en heeft een nauwe band met de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven.

Website:

Deze website is opgezet om informatie te geven over de Vuursteenmijnen in Rijckholt en het bezoek hiervan.

Nieuws:

Het kopje nieuws laat een overzicht zien van de activiteiten aangaande de Vuursteenmijnen.

 Links:

Bij "Links" treft u verwijzingen naar websites van organisaties waar wij mee samenwerken.


Contact:

Onder "Contact" treft u ons adres aan.


Excursies: