Home

 

    Zo dichtbij de prehistorische mens

    bent u nog nooit geweest!


Coronavirus

Door de Coronacrisis zijn alle excursies vanaf april afgezegd. Wji gaan vanaf 1 juni weer voorzichtig beginnen met excursies, om te beginnen klein. Kleine groepen, vooraf aanmelden verplicht en alles conform de RIVM richtlijnen die wij uiteraard volgen. Zie voro meer gedetaileerde informatie op de pagina "bezoeken". .

Mensen die al tickets gekocht hebben maar niet deel kunnen nemen aan de excursie, kunnen het ticket ook op een andere datum (woensdagavond of zaterdagmiddag) gebruiken. Gelieve dan een emailtje te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u uw ticket op een andere dag in wilt zetten. Als u uw geld terug gestort wil hebben, kunt u daarvoor contact opnemen met Visit-Zuid-Limburg.


Home

De Stichting Ir. D.C. van Schaïk beheert, samen met Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven de prehistorische vuursteenmijnen in Rijckholt.

Doelstelling:

De doelstelling van de stichting en de werkgroep is het beheren van onderaardse groeven in Nederlands en Belgisch Mergelland om de aanwezige geologische, historische en biologische waarden te behouden en deze groeven voor onderzoek en (educatieve) bezoeken open te stellen.
De Stichting Ir. D.C. van Schaïk maakt deel uit van het Natuurhistorisch Genootschap in Limburg en heeft een nauwe band met de Studiegroep Onderaardse Kalksteengroeven.

Website:

Deze website is opgezet om informatie te geven over de Vuursteenmijnen in Rijckholt en het bezoek hiervan.

Nieuws:

Het kopje nieuws laat een overzicht zien van de activiteiten aangaande de Vuursteenmijnen.

 Links:

Bij "Links" treft u verwijzingen naar websites van organisaties waar wij mee samenwerken.


Contact:

Onder "Contact" treft u ons adres aan.


Excursies:

Hieronder boekt u direct uw tickets voor een excursie.